Снимка: БГНЕС
fallback

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков похвали САЩ за реакцията им на вчерашното приземяване на ракета в Полша.

Говорейки по време на ежедневна пресконференция, Песков обвини Полша и "цяла редица други страни" в "истерична реакция" на инцидента, обвинявайки Русия, че е отговорна за него без никакви доказателства.

Oще по темата
За разлика от това Песков похвали реакцията на САЩ на инцидента, след като президентът Джо Байдън каза, че е "малко вероятно" ракетата да е руска.

"Заслужава да се отбележи сдържаната и много по-професионална реакция на американската страна и на американския президент", каза Песков.

Министерството на отбраната на Русия също заяви, че скорошните му бомбардировки над Украйна са извършени само срещу цели в страната и са били на най-малко 35 километра от полската граница.

Говорителят Игор Конашенков добави, че "падането на предполагаемите "руски ракети"" в полското село Пржеводов "са умишлена провокация с цел ескалиране на ситуацията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 1 година

УКРАЙНА ИЗМИТА ПУТИНСКИТЕ БО КЛУ ЦИ !!! СЛАВА НА УКРАЙНА !!!

24

Анонимен

преди 1 година

Ако Путинските Хуни не бяха нападнали Украйна, нямаше да се случи това. ПУТИНСКАТА МАФИЯ Е ВИНОВНА. Шансът на украинците е да се превърнат в кошмарът за руските окупатори и като афганистанците навремето, да не им дават и минутка сън през нощта и през деня.

23

Анонимен

преди 1 година

Ракетата е руска, но НАТО не иска да влиза във войната заради този инцидент,защото няма умисъл.

fallback