Снимка: БГНЕС
fallback

Путин иска "реални гаранции" от Киев, преди евентуално да се присъедини към споразумението за зърното, след разговор с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган.

В телефонен разговор Путин е казал на Ердоган, че Русия иска "реални гаранции от Киев за стриктното спазване на Истанбулското споразумение, по-специално за неизползването на хуманитарния коридор за военни цели", се казва в изявление на Кремъл.

Междувременно Съвместният координационен център - органът, който наблюдава сделката за износ на украински хранителни продукти - заяви, че няма планирано движение на кораби със зърно в Черно море за сряда.

"Секретариатът на ООН към Съвместния координационен център съобщава, че делегациите на Украйна, Турция и ООН са се договорили да не планират никакво движение на плавателни съдове в рамките на Черноморската зърнена инициатива за 2 ноември".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

За 3 дни в Киев

преди 1 година

От заканите ,че за три дни щв превземе Киев , малкото пу започна да моли Украйна за гаранции за черноморският си флот.

26

Fuck путьо

преди 1 година

.

25

До 22

преди 1 година

До Анонимен- Олелее. Май точно на тебе не ти е ясен Меморандума от Будапеща 1994 с който бе измислена "Украинска държава" от покрайнините? И кой го наруши! Или знаеш, но по метода на Зеленски и британското разузнаване обръщаш наопаки фактите. Съсипахте и този сайт. Поздравление.

fallback