Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Според информация в медиите служители, работещи за московската градска администрация и федералните власти в столицата бягат от частична мобилизация, информира ДПА.

Oще по темата
"В някои отдели [на Московската градска администрация] броят на служителите от мъжки пол, които са напуснали Русия, възлиза на 20-30 % от всички служители", съобщава сайтът Вьорстка.

По-специално специалистите по информационни технологии са избягали в Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан, се казва в информацията.

Това е така, защото много държавни служители, особено на по-ниско административно ниво, не са защитени, тъй като не се считат за "незаменими", се казва в публикацията.

Смъртта в Украйна на началник на отдел в кметството на Москва няколко дни след частичната мобилизация в Русия не само влезе в националните медии, но и предизвика паника сред колегите му.

В информацията се посочва, че напускането на страната е парализирало работата в няколко отдела, като се посочват жилищната администрация и отделите за здравеопазване и образование. В институциите, подчинени на федералните министерства, също се забелязват последиците от недостига на персонал.

Политическото и военното ръководство на Русия обещаха на няколко групи граждани, че ще бъдат освободени от военна повинност, особено на специалистите по информационни технологии. Доказването на този статут обаче е дълъг бюрократичен процес.

Руските власти не са коментирали официално съобщението за бягство на служители, посочва ДПА, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

НАСЛУШАХМЕ СЕ ФАЛШ

преди 1 година

ЗАЛИВАТЕ НИ ДЕНОНОЩНО С ПРОПАГАНДА ,Е С/У РУСИЯ ,РАЗБИРА СЕ ..САМО ДА КАЖА ,ЧЕ ПОСИГАТЕ ОБРАТЕН ЕФЕКТ..НАГНЕТЯВАТЕ ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА ОМРАЗА , НЕВЕРИЕ , ЧЕ ПО НЯКОГА ИСТИНАТА ДА КАЗВАТЕ , НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА..НАСЛУШАНМЕ СЕ НА СТРАХОТНИ ФАНТАЗЙОРСКИ УМЕНИ НА ПРОПАГАНДЙОРИТЕ. БРАВО ,МНОГО СТЕ ДОБРИ.

63

Анонимен

преди 1 година

Мъжагите от ВъZраждане ще ги заменят. Сме-ех!

62

Оберщурмбанфюрер

преди 1 година

Защо да не бягат. Умните хора напуснаха Матушката. Останаха разни неориентирани студенти, алкохолиците, мизераблите, пенсиите и вся астальная.

fallback