Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин поздрави Си Дззинпин за преизбирането му за генерален секретар на Централния комитет на Китайската комунистическа партия (ККП), като отбеляза високия му политически авторитет и сплотеността на ръководената от него партия, съобщи БТА, позовавайки се наТАСС.

Още по темата

"Уважаеми г-н Си Дззинпин, приемете моите най-сърдечни поздравления по повод преизбирането Ви за генерален секретар на Централния комитет на Китайската комунистическа партия. Резултатите от 20-ия юбилеен конгрес на ККП напълно потвърдиха Вашия висок политически авторитет, както и единството на партията, която ръководите", се казва в писмото.

Руският лидер изрази увереност, че решенията на конгреса ще допринесат за успешното изпълнение на мащабните социално-икономически задачи на Китай, както и за укрепването на позициите на страната на международната арена. "Очаквам с нетърпение да продължим нашия конструктивен диалог и да работим в тясно сътрудничество, за да развием всеобхватно партньорство и стратегическо взаимодействие между нашите страни. Искрено ви желая, скъпи приятелю, нови успехи в отговорната ви работа, добро здраве и благополучие", подчертава Путин.

Днес Централният комитет на ККП преизбра Си Дзинпин за генерален секретар за трети петгодишен мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase