Снимка: БГНЕС
fallback

Владимир Путин няма планове да прекрати военната мобилизация в Русия, тъй като като целта от 300 000 все още не е постигната.

Докато в някои региони процесът бе завършен, включително в столицата Москва, където бюрата за набиране на хора бяха затворени, други трябва да поработят още.

"За момента няма президентски указ за прекратяване на мобилизацията", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. "Процесът на частична мобилизация включва и е завършен в някои региони."

Президентът обяви националната военна кампания на 21 септември и миналата седмица каза, че има за цел да прекрати набирането на персонал "в рамките на около две седмици".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

анонимен

преди 1 година

Няма защо да се прекратява мобилизацията ако искат да победят.

27

До 999

преди 1 година

Това е неоспорим факт, също като трите овенни министерства в София - МО, МО-2, Генерален щаб. Фактите демонстрират, че в тези клоаки има 5 пъти повече генерали и пальковници, отколкото в Пентагона. Проверете числеността на щатската армия и тази на РБ и ще ви светне за какво хортувам.

26

рамзан кадиров

преди 1 година

той неможе и да я проведе дори и да иска ... новобранските им центрове могат да поемат 130 000 ор..ки ако ги згастят като св..ини в боксовете 190 000 макс ама това за целия руски ке...*** а около Украйна макс 30% от това а и 120 000 руски младежи ги 4ака каторгата в руската армия като редовен призив

fallback