Снимка: БГНЕС
fallback

"Поражението на Украйна е въпрос на понятия, на правна техника. Всеки може да го разбере по различен начин. Фактът, че Крим стана обект на Руската федерация през 2014 г., поражение ли е или не? Трябва да разберем какво е точно." Това заяви руският президент Владимир Путин по време на пресконференция след посещението си в Казахстан.

Онова, което се случва сега в Украйна, е неприятно, но ако Русия не бе предприела нищо, щеше да получи "същото, но при много по-лоши за нас условия".

"Така че моите действия са правилни и навременни", каза още руският президент.

Oще по темата

Пряк сблъсък между войските на НАТО с армията на Русия е много опасна стъпка и ще доведе до глобална катастрофа, подчерта Путин.

"Надявам се, че онези, които говорят за това, ще проявят здрав разум, за да не предприемат подобни опасни стъпки", каза руският държавен глава в отговор на въпрос дали е възможно НАТО да вкара войски на територията на Украйна, ако положението на Киев стане катастрофално.

Според него няма необходимост да бъдат нанасяни масирани удари срещу Украйна, тъй като на преден план има други задачи за разрешаване. Той подчерта, че Москва не си поставя за цел унищожаването на Украйна.

По повод частичната мобилизация в Русия, Путин заяви, че тя е почти завършена и ще приключи след около две седмици. Вече са мобилизирани 222 000 от приблизително 300 000 души.

"Тази работа вече е към своя край. Вече са мобилизирани 222 000 души от около 300 000 души във формированието. Мисля, че до около две седмици всички мерки за мобилизация ще бъдат приключени", заяви държавният глава.

На 21 септември руският президент Владимир Путин подписа указ за частична мобилизация в страната. Според министъра на отбраната Сергей Шойгу 300 000 души ще бъдат призовани от резерва, най-вече тези с боен опит и военни професионални специалности, необходими на войските.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

146

Анонимен

преди 1 година

Е какво правят там тогава! Да се изтеглят! Стига толкова, накрая и на руснаците ще им писне! Всички искат мир, а не война, разруха и смър!

145

msm

преди 1 година

Долен мерзавец и лъжец, без човешки добродетели и морални стойности! Неандерталец и варвар с фашизиран национал-агресиращ мозък! Отреди си място в историята до масови убийци, като Хитлер, Мусолини, Франко, Милошевич.

144

Гош

преди 1 година

Тоя шизофреник до скоро искаше пълното унищожение на Украйна,сега запя друга песня. Нямаше да има война и 6 часа по късно нахлу с 200 000 армия! Дали има някой който да вярва още на тая ***,ааа забрайх ,че русофилите са готови и акото му да ядат и да се облизват и да питат за още.

fallback