Снимка: БГНЕС
fallback

Руският патриарх Кирил поздрави президента Владимир Путин по случай 70-годишния му юбилей днес, като отбеляза, че през годините държавният глава е променил Русия, укрепил е нейния суверенитет и е защитил националните ѝ интереси, предаде ТАСС и БТА.

Oще по темата

"През дългите години на неуморна работа на ключови държавни длъжности Вие си спечелихте репутацията на национален лидер, безусловни предан на отечеството, който искрено обича родината и ѝ отдава всичките си сили, способности и таланти. Променянето на облика на Русия, укрепването на нейния суверенитет и отбранителните ѝ способности, защитата на националните ѝ интереси, последователното социално-икономическо развитие, грижата за благополучието на гражданите – това са само някои от очевидните и неоспорими резултати от дългогодишната съвместна работа на различните органи на властта и обществените институции, която бе свършена под Ваше ръководство", се казва в поздравителното послание, което бе публикувано на сайта на Московската патриаршия.

Руският патриарх отбелязва, че през последните години са настъпили много изменения в отношенията между държавата и църквата, като е бил изграден уникален модел на сътрудничество.

"В този важен за Вас и за нашата страна ден Ви пожелавам нестихваща сила, изобилна Божия помощ и благословен успех в по-нататъшната Ви служба на високия и отговорен пост на държавен ръководител на велика Русия", заключава патриарх Кирил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 1 година

КГБ агенти си правят ча лам ба, нищо ново по стъпките на пидера Ленин.

39

Анонимен

преди 1 година

Патриярхът Кирил е имал предвид пожелания за нестихваща лудост на путин, а тук са го изтълкували за сила! Знае се, че луд умора няма!

38

до 37

преди 1 година

Да те питам ти руснак ли си, или българин? Самите руски мъже бягат от русия заради путин, ти пък му честитиш рождения ден! Що не заминеш директно за бункера да му го честитиш лично, а после може да се включиш и в мобилизацията. Това най ще хване декиш пред путин, а не твоето празнословие.

fallback