Снимка: БГНЕС
fallback

Украинският президент Володимир Зеленски поиска днес от европейските лидери оръжия, за да попречи на руските танкове да стигнат до Варшава или Прага, предаде Франс прес.

Зеленски направи това изявление седем месеца след като руските сили нахлуха в Украйна.

"Трябва да накажем агресора", заяви той посредством видеоконферентна връзка с 44-имата европейски лидери, които се събраха в Прага за първа среща на Европейската политическа общност.

"Тази война трябва да бъде спечелена сега, за да не може руският флот да блокира останалите пристанища в Черно море, Средиземно море или всяко друго море. За да не могат руските танкове да напреднат към Варшава или Прага", подчерта украинският лидер, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

153

Пешев

преди 1 година

Те нямат потенциал за повече..

152

джо

преди 1 година

Стига статии с този жалък клоун. Ако беше малко куражлия да насмете нацистката ***,сега нямаше да дрънка врели - некипели. Когато безпрекословно изпълняваш командите на американските господари, няма да се оплакваш за последствията с които се зблъскваш... Каквото си надробил, това ще сърбаш.

151

Анонимен

преди 1 година

Що не стиснат ръцете не мога да разбера какво толкова отбраняват. Взели им някаква част от територията.И какво като са част от Русия станали.По-добре ли е да продължават да умират хора заради его и идеали.Майката по щастлива ли ще е че някоя от тези територии продължава да е Украинска след като смисалът на живота и е умрял в опит да я върне или пази.

fallback