Снимка: БГНЕС
fallback

Кремъл похвали създателя на Tesla Илон Мъск за предложението за възможно мирно споразумение, което да прекрати войната в Украйна.

В анкета в Twitter, публикувана в понеделник, Мъск предложи Украйна да отстъпи окончателно Крим на Русия, да се проведат нови референдуми под егидата на ООН, за да се определи съдбата на контролираната от Русия територия и Украйна да се съгласи на неутралитет.

Това предизвика яростен отговор от страна на Украйна, като посланникът на Украйна в Германия дори му отговори: "Върви на майната си" е моят много дипломатичен отговор."

Но Кремъл, което не е изненадващо, възприе по много по-топъл начин неговите предложения.

Oще по темата
"Много е положително, че някой като Илон Мъск търси мирен изход от тази ситуация", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери в конферентен разговор. "В сравнение с много професионални дипломати Мъск все още търси начини за постигане на мир. И постигането на мир без изпълнение на условията на Русия е абсолютно невъзможно", добави той.

Малко след като огромна вълна от недоволство се отприщи срещу Мъск, той побърза да обясни защо мирен договор е добра идея за край на конфликта в Украйна.

"Русия предприе частична мобилизация. Те преминават към пълна военна мобилизация, ако Крим е изложен на риск. Смъртта и от двете страни ще бъде опустошителна. Русия има >3 пъти население от Украйна, така че победата за Украйна е малко вероятна в тотална война. Ако ви е грижа за народа на Украйна, търсете мир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

11

преди 1 година

До *** Спартански ---- Ам да помислим с тези глави, викаш и с долните и с горните... Алоооу, ние не бомбим Хасково от 8 години, ве Кавал!

110

Martin Bormann

преди 1 година

Странно как преди няколко месеца, същия тоя Сфинкс обяви, че изпраща нещо от рода на 60000 сателита да затрият Русия, интернета й и тн..... Сега Руснаците го обичат.... какъв театър играем тук?

109

Juls

преди 1 година

Украйна не губи свои територии, на Украйна ще и се наложи да върне територии. Въпросните области са били чисто административно прехвърлени към Украйна по времето на СССР, грешката е на пиянката Елцин, че остави нещата така за да стигнем до този момент. Западна Украйна е Полша, източна Украйна е Русия, Украйна е някъде на майната си в средата.

fallback