Снимка: БГНЕС
fallback

Руснак застреля лидера на местната военна наборна комисия в сибирски град, след като му казал, че ще откаже да се бие във войната в Украйна.

Инцидентът е станал в град Уст-Илимск, който има население от около 85 000 жители в Иркутска област в Сибир.

На видео се вижда как стрелецът, облечен в камуфлаж, стреля по служителя от упор, докато други потенциални наборници бягат от стаята. Според информацията са произведени най-малко три изстрела.

Има противоречиви информации дали комендантът, който оглавява и местната наборна комисия, е починал. На видео се вижда как го изнасят от сградата и го поставят на носилка. В клипа той не се движи.

Областният губернатор на Иркутск Игор Кобзев написа в Telegram, че началникът на военната служба е в болница в критично състояние и че задържаният стрелец "ще бъде абсолютно наказан".

Според свидетел мъжът е застрелял военния комендант, след като той е дал "тромава" реч, която да подтикне мъжете да отидат да се бият в Украйна. "Никой няма да ходи никъде", казал мъжът мигове преди да открие огън, твърди свидетел пред новинарското издание Baikal People.

Това е поредният инцидент, свързан с обявяването на частична мобилизация от Владимир Путин, която доведе до това стотици хиляди руски мъже да получат призовки.

Половин дузина наборни центрове бяха опожарени при палежи през последната седмица, а полицията извърши стотици арести в цялата страна, за да разпръсне протестите, несъгласни с новата политика на Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Новинар

преди 1 година

Каква приятна новина. Все такива новости да пристигат от Блатняя.

46

До 49

преди 1 година

Няма да е първата, нито ще е последната. И така до края на най-Големите жужета.

45

Анонимен

преди 1 година

Половин дузина наборни центрове бяха опожарени при палежи през последната седмица

fallback