Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Установена е самоличността на стрелеца в училище в руския град Ижевск, който днес изби и рани десетки деца и възрастни, преди да се самоубие, съобщи пресслужбата на Следствения комитет на Русия, предаде ТАСС.

Според съобщението нападателят е Артьом Казанцев, роден през 1988 г., жител на Ижевск, завършил същото 88-о училище в града.

Oще по темата
По първоначални данни той е застрелял 13 души, вкл. 7 деца, и ранил 21 души, сред които 14 деца, преди сам да отнеме живота си. Смята се, че по време на нападението мъжът е бил с черна фланелка и маскировъчна маска на главата.

Следователи извършват обиск в жилището на нападателя, проучват личността и възгледите му, включително дали е привърженик на нацистката идеология. Установено е, че стрелецът е използвал най-малко два бойни пистолета и е разполагал с около десет пълнителя с 9-милиметрови патрони.

По-късно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че всички данни сочат за принадлежност на стрелеца към неофашистка организация или групировка.

Той добави, че Владимир Путин дълбоко скърби за "гибелта на хората и децата в училището, където е станал терористичният акт" и че президентът е дал необходимите разпореждания на властите в Ижевск. Към града е отлетял самолет на министерството на извънредните ситуации с екип от лекари, психолози, неврохирурзи и други специалисти.

От т.нар. Росгвардия (вътрешните войски) съобщиха, че нападателят не е регистриран като притежател на огнестрелно оръжие.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 1 година

дано ти се връщв в твоето поколение че се радваш

43

Ужас

преди 1 година

Добре че русия ни пази от фашистите както през - втората световна война

42

до 43

преди 1 година

до 43 Не, най големия враг на прусия са фашистите

fallback