Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Правителството подготвя всички системи, които биха могли да бъдат засегнати от ескалацията на конфликта в Украйна.

 Това каза премиерът Гълъб Донев след консултативната среща при президента Румен Радев във връзка с ескалацията на конфликта.

Oще по темата

Според него държавата трябва да бъде подготвена, така че да осигури всичко необходимо за българския бизнес и българските граждани да бъдат сигурни през есенно-зимния сезон. Той добави, че за момента няма заплаха за петролно ембарго.

"Доставките и на газ, и на суров петрол, и на други стоки ще бъдат гарантирани и българският бизнес и българските граждани ще бъдат обезпечени", заяви той, цитиран от  БТА.

Премиерът посочи, че в момента за страната ни действа дерогация по отношение на руския петрол.

 

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

БЪЛГАРЧЕ

преди 1 година

ЗАЩО СЛЕД КАТО В БЪЛГАРИЯ ИМА НЕВЕРОЯТЕН СОНДАЖ ОТ КОЙТО МОГАТ ДА СЕ ДОБИВАТ И НЕФТ И ГАЗ ДОСТАТЪЧНИ ДА ЗАХРАНИМ ЦЯЛА ЕВРОПА НЕ СЕ ЕКСПЛОАТИРА ? КОЙ ТРЯБВА ДА НИ РАЗРЕШИ ДА БЪДЕМ НА ТОПЛО И ДА ЖИВЕЕМ КАТО НОРМАЛНИ ХОРА.КОЙ ЩЕ ГО ОТВОРИ ТОЗИ СОНДАЖ КАЖЕТЕ И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА НЕГО НЕЗАВИСИМО ОТ ВЪЗГЛЕДИ ,ВЯРА ИЛИ ПРИНАДЛЕЖНОСТ. ИМА ЛИ НЯКОЙ ???

33

?!?

преди 1 година

Тоя дължи отговор сега от къде купуваме газ. Тези мълчат журналята не питат Ще се окаже , че продължаваме старите схеми да пълним гушата на Газпром. Ама всички си траят нещо питам защо?

32

Анонимен

преди 1 година

Абе, то газ и какво ли не си има. Всички до един до сега осигурявахте и осигурявате само посредници, т.е. фирми на наши хора. Та оттам се разводнява айряна.Като прибавим и 50% *** от тоя народ, който се занимава само с далавери и плячкосване, имитация на работа, дилъри, брокери, Яксперти и спеСИЯлисти и...ето ти картинката.

fallback