Снимка: БГНЕС
fallback

Обявената от президента Владимир Путин частична мобилизация ще доведе до "огромна трагедия", заяви във видеообръщение критикът на Кремъл Алексей Навални по време на едно от съдебните му дела.

Във видео съобщение от затвора, записано и публикувано от неговите адвокати, той казва: "Това ще доведе до огромна трагедия, до огромно количество смъртни случаи. За да запази личната си власт, Путин отиде в съседна страна, уби хора там и сега изпраща огромно количество руски граждани в тази война."

Навални, най-гръмогласният критик на Путин в Русия, излежава присъда от 11 години и половина затвор, след като беше осъден за нарушения на условно освобождаване, измама и неуважение към съда - обвинения, които според него са измислени, за да спрат политическите му амбиции и да сложат край на несъгласието.

В профила си в Twitter пък опозиционерът е публикувал проучване, което показва, че за руснаците, мобилизацията на Путин е "последната му грешка"

Мы на днях завершили очередной соцопрос ФБК. Публикуем пока только два вопроса из него. Эти результаты показывают, почему мобилизация может стать последней ошибкой Путина — и почему Шойгу и Путин старательно делают акцент на том, что «срочников воевать никто не посылает». pic.twitter.com/hfMfkKPmT4

— Alexey Navalny (@navalny) September 21, 2022

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

СияП

преди 1 година

Путин ще остане в историята като лудо джудже - убиец, който ще успее традиционно най-слабата икономика да я отслаби още повече и ще ги дискредитира както и Сталин не можа. Най-слабата икономика от векове и за векове. Това е личният му подарък за децата на страната му. Още един негов приближен случайно скочил и се самоубил. Слава богу, сам. Двама бяха с жените си. Единият и с децата си. На 10 и 4.

15

Анонимен

преди 1 година

Кат гледам как свините реват и си мисля, че мобилизацията е правилно решение, но защо само 300000. То не че с 100000 не ги дъниха толкова време, но по-добре да ги бяха натиснали с 2М и да се свърши.

14

Българин

преди 1 година

Аз не съм експерт токсиколог, не съм дори химик, но може ли така по лаишки да ми позволят само веднъж да се пробвам да го отровя тоя симулант, а после да видим дали ще е жив? Ега ти лъжльото!

fallback