Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът на Беларус Александър Лукашенко каза, че военните самолети на страната са били модифицирани така, че да могат да пренасят ядрено оръжие в съответствие със споразумение, сключено с Русия, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата
Лукашенко заяви, че въпросното преоборудване е станало след срещата му с руския държавен глава Владимир Путин през юни, на която е получил предложение то да се извърши в руски заводи и да бъде предоставена помощ за обучението на пилоти.

"Мислите ли, че всичко това бяха празни приказки“, попита той пред журналисти и допълни, че работата по модифицирането на самолетите вече е приключила.

"Те трябва да разберат, че ако продължават да вървят към ескалация, никакви хеликоптери и самолети няма да ги спасят", предупреди беларуският държавен глава, цитиран от ТАСС.

Той не уточни колко точно самолета са били преоборудвани така, че да могат да носят ядрени бойни глави. По-рано тази година Лукашенко заяви, че може в страната му могат да бъдат разположени ядрени оръжия, в случай че САЩ и съюзниците им от НАТО направят същото в съседните на Беларус Полша и Литва.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 1 година

До 66 Анонимен омръзна ми всякакви дядкии живеещи във времена от преди 100 години да определят настоящето и бъдещето ни ! Аман. ________ Aман от *** като тебе без образование и опит но водещи и те самите не знаят накъде! Видяхме Харвардците! Трябва да си умствено скопен (лоботомия, частична мозъчна ампутация) за да дрънкаш такива мега тагове!

63

Анонимен

преди 1 година

е и ядрено оръжия няма да ти дадът ... пък и то едно абе руско ромска работа )) тъй 4е беж да си садиш картофите

62

Крим не е руски

преди 1 година

а ковчези могат ли да пренасят да си събират ***.

fallback