Снимка: БГНЕС
fallback

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че използва атомната електроцентрала в Запорожие за терор. По-рано Киев и Москва си отправиха взаимни обвинения за обстрела от петък в близост до един от реакторите на централата. "Руските терористи станаха първите в света, които използват атомна електроцентрала... за терор", каза Зеленски, цитиран от БНР.

Oще по темата

Украйна е постигнала тази седмица сериозни резултати в унищожаването на логистичните и тилови части на руската армия, каза още украинският президент във вечерното си видеообръщение.

"Руската армия няма да промени тактиката си. Разбираме, че нашествениците знаят, че губят в преки битки. Затова врагът разчита на артилерия и тотален обстрел. Те се опитват да унищожат всичко и да влязат в руините... През тази седмица, въоръжените сили на Украйна постигнаха високи резултати в унищожаването на логистиката на руската армия. И всеки удар по складове с боеприпаси на противника, по командните му пунктове, по струпаната руска техника, спасява живота на украинските военни и цивилни", каза Зеленски.

Той благодари на украинските военни, които, по думите му, с неимоверни усилия удържат врага и на партньорите, които доставят на Украйна необходимото оръжие. Украинският президент напомни за поредния пакет от военна помощ от Съединените щати, който съдържа и боеприпаси за ракетните системи "Хаймарс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

мислете!

преди 1 година

Много добре чух украинката, която каза, руснаците ще се окопаят отколо атомната централа и ще се надяват да не ги обстрелваме, но ние ще го направим и това е напълно нормално!!!! такива украинци с такова мислене, когато и да им затриеш семейството ще е късно!!!

83

Глух Пор

преди 1 година

"Vladimir Aleksandrovich Zelensky[1] sometimes Alinsky or Lewinsky when fascist Western regimes banned the public use of the letter Z" ?????? И вижте в нета, дори в Гугъл името: Ruslan Onishenko. Непремено! И тогава ни го рекламирайте тоя украински патриот по-нисък и от Путин.Дано ви се отворят очите и душите. И се молете за прошка.

82

Анонимен

преди 1 година

видехме ги Хамериканците у Афганистан..назсрани *** на бегом марш се изнесоха и оставиха 70 милярда $ оръжия ..улави та улави..с китай че се мешат те ..ама ако Китай Русия и Иран и северна корея ги подпукат ..от 320 милиона че спаднат на 12 милиона

fallback