Снимка: БГНЕС

Въпросът за евентуалното членство на Сърбия в Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС) все още не е включен в дневния ред, говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви пред репортери.

"Честно казано, подобен въпрос не е бил на дневен ред", каза говорителят на Кремъл.

В същото време Песков се затрудни да отговори на въпроса дали със Сърбия може да бъде подписано споразумение, подобно на договорите за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ между Русия и републиките от Донбас. "Знаете, че имаме съюзнически, много откровени и дълбоки отношения със Сърбия. Затова, разбира се, отношенията ни трябва да се развиват и правната рамка ще се доразвие, но дали ще има такива елементи, сега не мога да кажа", обясни той.

Още по темата
БГНЕС припомня, че Косово възнамеряваше да забрани издаването на сръбски документи, което доведе до ескалация по границата със Сърбия. Бяха блокирани пътни артерии и издигнати барикади в Северно Косово. Международните усилия доведоха до решението на Прищина да отложи процедурата по налагане на забрана за издаване на сръбски документи до 1 септември. Сръбският президент Александър Вучич благодари на руското външно министерство за подкрепата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase