Снимка: БГНЕС
fallback

Към днешна дата повече от 686 деца са били ранени, а 358 са загинали в Украйна в резултат на пълномащабната въоръжена агресия на Русия. Това съобщи Укринформ, като се позова на службата на главния прокурор.  

По официална информация най-много деца са пострадали в Донецка област - 362. Ранените в Харковска област са 194, в Киевска - 116, Черниговска - 68, Луганска - 61, Николаевска - 55, Херсонска - 54, Запорожка - 40.

Тези данни не са окончателни, тъй като се работи по установяването им в местата на активни бойни действия, във временно окупираните и освободените територии.

В резултат на бомбардировките и обстрела са нанесени щети на 2188 учебни заведения. От тях 221 са напълно унищожени. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

карачанаков

преди 1 година

Да бе да ,ама това са биле въоръжени до зъби бойци с биберони,памперси имали са самолетчета,пистолетчета,подводнички с които са заплашвали сигурността на Русията,ако не вярвате питайте Марчето,КОКОШИНков,ПЕСков,ЛЪВров,МУТРАфонката ШАЙГУНя и др.

40

Анонимен

преди 1 година

Трагедия. Убийци. Тъжно е,че наш ***.чо му ръкопляска.

39

Анонимен

преди 1 година

Половинчата истина, по *** от лъжата е. Всичките училища и болници са обстрелвани от украинските сили. Повечето са в Донецкия регион. И сега продължават всеки ден. Искат и това да препишат на Русия. Много отвратително!

fallback