Снимка: БГНЕС

Когато Стив Роджърс е инжектиран със серум, за да се превърне в супер войник, който се бие срещу нацистите като Капитан Америка, никой не вярваше, че подобно събитие може да се случи в реалния живот. Когато Крис Евънс грабна прочутия щит и се въплъти в образа на героя в "Капитан Америка: Първият отмъстител“, идеята друга държава да измисли своя собствена стратегия за създаване на мутирали войници тогава изглеждаше немислима. Но ето че сега Русия предизвика полемика, като обвини Украйна, че прави точно това, за да продължи да води продължаващата война.

Според статия в „Daily Beast“ Русия твърди, че Украйна е успяла да отблъсне настъплението ѝ, защото е създала войници-мутанти, които да се бият за страната ѝ. Твърденията на Русия се основават на убеждението, че украински войски в даден момент са били трансформирани с помощта на "тайни експерименти", за които САЩ са съдействали в биологични лаборатории. Колкото и нелепо да е това твърдение, „News Nation“ също потвърди, че руските законодатели са направили това твърдение - нещо, което те правят от 2015 г. насам, за да помогне да оправдаят нуждата си от война. Досега не е имало проверимо доказателство, че мутирали войници съществуват в реалния свят, дори и Русия ежедневно да губи основните теренни действия в Украйна.

Според Yahoo News голяма част от тези новини са се появили тази седмица, тъй като плановете на Русия за пълно превземане на Украйна напълно се разпадат след началото на петмесечните боеве. Обясненията на Кремъл за загубите бяха подложени на голямо внимание поради смехотворните им оправдания, които трябваше да възпрат слуховете, че руските войски категорично отказват да се бият във войната. „Daily Beast“ също така съобщи, че руските войници може би нарочно се нараняват и унищожават собственото си оборудване, за да избегнат сраженията - нещо, което Русия не признава, че се случва.

До момента обаче няма доказателства, които да потвърдят твърденията на Русия, че Украйна е създала набор от супер войници, които са адски амбицирани да унищожат руските усилия, подпомагани от американци в биологична лаборатория. Изглежда, че на Русия може да ѝ се наложи да се върне към чертожната дъска, ако иска собствените ѝ войници и тези извън Кремъл да повярват на измислените от нея истории за война с мутанти и същества от типа на X-Men, бродещи по улиците на Киев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase