Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за освобождаването на Дмитрий Рогозин от поста генерален директор на "Роскосмос" и назначи на негово място вицепремиера Юрий Борисов, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от БГНЕС.

Все още няма яснота дали на 58-годишния Рогозин, който е един от най-яростните поддръжници на настъплението на Москва в Украйна, ще бъде предложена нова длъжност.

Като вицепремиер Борисов отговаряше за държавната политика в областта на промишлеността, отбранителната промишленост, държавните поръчки в областта на отбраната, технологичния и ядрения надзор, развитието на системата ГЛОНАСС, военно-техническото сътрудничество с чужди държави, правоприлагането, гражданската отбрана и укрепването на държавната граница на Русия. Той ръководи и Уралския федерален окръг.

Засега не са известни причините за извършените кадрови рокади.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Обективен

преди 1 година

Причините са ясни - тия разширени капиляри по лицето му не са от минерална вода.

18

рибока

преди 1 година

Кой назначил,кой уволнил - ястреб или гълъб да се интерисуват тайните служби и да си правят анализи за своите ръководители.Ония в Кремъл не се интерисуват ни от анализите им,ни от мненията им,ни от прогнозите им от какво е болен Путин и болен ли е въобще.Още март Путин обяви "курс към разкачване на икономиката от тази на Запада"и поне за 30 години и да се интерисуваме или не,те само ще провеждат по някой телефонен разговор,ако се е наспал вожда им.

17

Москал

преди 1 година

Роскосмос се крепят само на държавната поръчка в момента. А там цените с фиксирани под себестойността. Всичко се разпада, специалистите бягат в чужбина. Лошо Седларов, лошо.

fallback