Снимка: БГНЕС
fallback

Канадският посланик в Киев беше извикан вчера за обяснения в украинското външно министерство заради "неприемливото" връщане от Канада на Германия на турбини, предназначени за газопровода "Северен поток-1", съобщи украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Франс прес.

Oще по темата

"Министерството на външните работи трябваше да извика за обяснения посланика на Канада в нашата страна заради абсолютно неприемливото изключение от режима на санкциите срещу Русия", написа Зеленски в ежедневното си послание в Телеграм.

Според украинския президент подобно решение "ще бъде възприето то Москва единствено като признак на слабост".

"Няма никакво съмнение, че Русия ще се опита не само да ограничи доколкото е възможно, но също така да спре напълно доставките на газ за Европа в най-напрегнатия момент", допълни Зеленски, цитиран от БТА.

През уикенда Канада се съгласи да достави на Германия необходимите турбини за пускането на газопровода "Северен поток-1", въпреки санкциите срещу Русия и призивите на Украйна да не го прави, припомня АФП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 29 30 Да ти напомня ли защо Янукович отказа да подпише договора за асоцииране на Украйна с ЕС и се обърна към Русия? Защо не прочетеш обидните 8, ако не се лъжа условия, дето допълнително му наложи ЕС под диктовката явно на САЩ. Тимишенко да е подлагана на тежка операция, дори и да не е в Западна Европа, след като я освободиха от затвора, нищо, че бе осъдена за корупция? Кой е първия й депутат в листата? За какво е"Герой на Украйна"? Да би да е за убийството на руски журналисти?

34

Анонимен

преди 1 година

До Абе Зель'о- ама трябва да подскочи за да го ошамари. Или поне да си обуе любимите дамски токчета

33

Абе Зель'о

преди 1 година

Какви обяснения им искаш бе? Направо трябва да ги ошамариш! За какво се мислят тия канадци и западняци. Ако пък ошамариш и Трюдо, те признавам

fallback