Снимка: БГНЕС

Руската армия е изправена пред няколко проблема, свързани с личния състав, поради факта, че войниците не могат да си вземат планирани почивки от интензивни бойни условия, твърди британското министерство на отбраната, цитирано от The Independent.

Позовавайки се на руски доклад, министерството казва, че видео показва съпруги на войници от 36-та общовойскова дивизия на Московския източен военен окръг (EMD), които директно призовават местен политик да позволи на съпрузите им да се завърнат у дома от битките в Украйна.

"Една жена твърди, че личният състав на 5-та отделна гвардейска танкова бригада на EMD е "психически и физически изтощен", тъй като е бил на активно бойно дежурство от началото на "специалната военна операция" на 24 февруари 2022 г.", се казва в последната актуализация на разузнаването.

Междувременно най-малко 15 цивилни бяха убити и повече от 20 все още се опасяват, че са в капан, след като руски ракети удариха пететажен жилищен блок в района на Донецк в Украйна, превръщайки го в развалини.

Президентът Володимир Зеленски сравни руските войски с "нацистки убийци", след като ударите в Донецка област убиха повече от дузина души и каза, че Украйна няма да чака дълго, за да изтърпи наказания на руски войници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase