Снимка: БГНЕС

Министрите на външните работи на страните от Г-7 (Великобритания, Германия, Италия, Канада, Франция, Япония и САЩ) не присъстваха на официалната вечеря по време на срещата на министрите на външните работи на страните от Групата на 20-те (Г-20) в Бали. Това беше потвърдено от индонезийския външен министър Ретно Марсуди пред японската информационна агенция Kyodo. Към момента не са посочени причините за това решение.

По-рано Kyodo отбеляза, че японският външен министър Йошимаса Хаяши "е сметнал за неуместно" да присъства на вечерята, тъй като "е имало вероятност да присъства руският външен министър Сергей Лавров".

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че руският външен министър Сергей Лавров е провел редица двустранни контакти по време на официалната вечеря на външните министри от Г-20 в Индонезия. "По време на вечерята Лавров е провел редица двустранни контакти и не е забелязал отсъствието, както се оказва, на бойкотиращи", каза дипломатът, помолен да коментира информацията, че министрите от Г-7 са отказали да присъстват на вечерята заради участието на руския външен министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase