Снимка: БГНЕС
fallback

Руският президент Владимир Путин няма да поздрави своя американски колега Джо Байдън по случай Деня на независимостта, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Поздравленията тази година едва ли могат да се смятат за уместни", каза Песков в конферентен разговор с репортери.

Той обясни причините за позицията на Москва с "неприятелската политика на Съединените щати".

Песков коментира и безредиците в Узбекистан, които нарече "вътрешна работа на Ташкент". 18 души загинаха и над 240 бяха ранени по време на безредиците в автономната провинция на Узбекистан Каракалпакстан. Демонстрациите бяха предизвикани от планове на властите за ограничаване на автономията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 1 година

Тази държава, дето по националнтя им праздник, винаги има застреляни, дето при смяната на президентите има размирици, дето хората й са принудени и добутани до там, че да избират м/у двама старци президент, коя е тази демократична държава?

82

Анонимен

преди 1 година

Двете световни войни са започнати от Просията. Също така войната срещу Наполеон, Руско-турската и Руско-японската. Също така Просията е краднала територии от Китай по време на Опиумните войни и японската окупация през 30-те години, преди ВСВ.

81

Анонимен

преди 1 година

До Антикомунист 82 И ти казваш на западна Европа цивилизования свят? А може би и за САЩ? Истинските културни постижения са достояние на изтока а не на запада. Западната цивилизация е факт, но тя освен че е технологична, не може да се каже че е достатъчно човечна. Измислили са атомната бомба, концлагените, практикували са робство до 19 век, ограбили са целия свят с малки изключения и са разпалили две световни вони. И демокрацията им, е като цивилизацията им.

fallback