Снимка: БГНЕС
fallback

На 101-годишна възраст почина Леонид Шварцман, създателят на Чебурашка и много други герои. Това съобщи пред ТАСС главния редактор на Съюза за анимационно кино („Союзмултфилм") Сергей Капков.

Леонид Шварцман е роден в беларуския град Минск на 30 август 1920 г. с рождено име Израил. На 40-годишна възраст, обаче, той го променя чрез съдебно решение.

Шварцман е участвал в създаването на повече от 60 анимационни филми, сред тях са "Снежната кралица", "Аленото цвете", "Златната антилопа", "Крокодилът Гена", "38 папагала" и много други./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 1 година

До пенсионер. Дядо ми и баба ми и родителите ми бяха много трудолюбиви и изкарваха с бачкане всичко необходимо за семейството освен че ходеха и на работа, така че у нас нямаше недоимък по времето на соца.

40

Анонимен

преди 1 година

Чайковски се пише с главна буква. Който го е написал с малка буква и то в два поста ,той трябва да бъде изтрит и на него да му бъде отнет достъпа. ...

39

Пенсионер

преди 1 година

До Щирлиц 48 Единственото добро на социализма е че бяхме млади с онзи войнишкия. Всичко друго беше хроничен недоимък и мизерия.И петилетки , петилетки....,манифестации и лозунги.

fallback