Снимка: БГНЕС
fallback

Ръководството на украинския град Лвов се готви за евентуално нападение от страна на Беларус. Местните власти проведоха оперативно съвещание с участието на военното и цивилното ръководство на града, за да се изготвят планове за действие в случай на ескалация на напрежението с Беларус.

„Коментирахме плана за отбрана, и силите и средствата под юрисдикцията на града. Ситуацията се променя, така че нашите стратегии за отбрана също трябва да бъдат и актуализирани. Във всеки район на града ще бъде създаден щаб на отбраната и ще се проведе допълнително обучение на членовете на доброволческите отряди за отбрана от терористи.

След това ще бъдат въведени 24/7 дежурства. Обмисляме и вариант за формиране на резервни доброволчески батальони от служители на градския съвет и комуналните служби. Продължаваме да формираме стратегически резерв от продукти в случай на блокиране на пътищата за доставка", съобщи кметът на града Андрей Садовой в профила си във фейсбук.

Властите правят всичко възможно да подготвят града за студена, сурова зима, и да осигурят възможности за отопление без природен газ./БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 1 година

Запада наложи санкции над Беларус. Запада ги изключи даже от спортта. Запада това не са само правителствата това са народите на западните страни. Много нечестно.

28

Анонимен

преди 1 година

Украйна хвърляла ли е бомби над Беларус. . .А Беларус се въздържа вече 4 месеца от участие, въпреки че търпи санкции без да има вина. Запада ги изключи даже от спортта. Запада това не са само правителствата това са народите на западните страни. Много нечестно.

27

Анонимен

преди 1 година

Победа будет за нами.

fallback