Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова световните лидери, събрали се на срещата на върха на Г-7, да направят всичко възможно, за да прекратят руската инвазия в страната му до края на годината, съобщи източник на АФП.

В обръщението си при закрити врата чрез видеовръзка към събралите се в Германия лидери Зеленски заяви, че условията на битката ще затруднят войниците му в тяхната борба.

Oще по темата

Ако войната се проточи и през зимата, рискува по-нататък да се разгори още повече, каза той, цитиран от БГНЕС.

Затова той призова лидерите на Г-7 да направят всичко възможно, за да прекратят войната до края на годината, включително чрез засилване на санкциите срещу Русия, каза източникът.

Въпреки многобройните кръгове от наказателни мерки, които западните съюзници наложиха срещу Москва, Зеленски ги помоли "да не намаляват натиска и да продължат да налагат масирани и тежки санкции на Русия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

мак

преди 1 година

Колкото повече му дават, той е все недоволен и все му е малка помощта. Иска все по-големи санкции, ама тези санкции удрят не по Украйна, а по ес, та защо да му дреме за ес, важното е да върти всички на малкия си пръст и да се прави на велик политик. Чрез въоръжаване войната няма да спре.

96

Опала

преди 1 година

Тъй вярно, г-н Клоун! Ще ви изринат от Украйна до края на годината

95

ми

преди 1 година

отивай да преговаряш у Москва, край на войната с призиви на запад няма да се постигне

fallback