Снимка: БГНЕС
fallback

За първи път от 1918 г. насам Русия не изплати своя държавен дълг в чуждестранна валута.

Месеци наред Русия се колебаеше на ръба на дефолта, днес е кулминацията на финансовата битка, която САЩ и други държави водят срещу Кремъл заради нахлуването в Украйна.

Гратисният период за пропуснати плащания по облигации в размер на около 100 млн. долара, блокирани поради широкообхватните санкции, приключи снощи.

Oще по темата

Няма да има официална декларация, а Русия вече оспорва определянето, но ако инвеститорите не получат парите си до крайния срок, в понеделник сутринта ще настъпи "случай на неизпълнение", според документите за облигациите, съобщи Bloomberg.

Еврооблигациите на страната се търгуват на проблемни нива от началото на март, валутните резерви на централната банка остават замразени, а най-големите банки са откъснати от световната финансова система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

165

До БайДонОфилите

преди 1 година

Може да не иска.

164

До лекаря 204

преди 1 година

Руснаците не ги бърка това, те и без това си живеят блажено в ко4ина

163

Анонимен

преди 1 година

На 24 февруари руснаците бяха предупредени, че погазват международни закони и да изтеглят войските си от суверенна държава, иначе ще последват един куп санкции (бяха и изброени преди да бъдат приложени) Те казаха, че това не ги интересува (дори, това работи в тяхна полза) и ще продължат да правят каквото си искат. Сега естествено обаче не могат да очакват и другите да играят по правилата! Не, че този дифолт точно сега ги засяга кой знае колко. По големите последствия ще дойдат след време.

fallback