Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Решението на българското правителство да откаже програмата за плащане на руски доставки, неизбежно ще доведе до повишаване на цените за потребителите.

Oще по темата
Това обяви ръководителят на Четвъртия европейски департамент на руското външно министерство Юрий Пилипсон, цитиран  от ТАСС.

Самият Пилипсон настоява, че алгоритъмът предложен от руската държава е напълно прозрачен. Припомни, че много европейски компании го използват и в момента.

Според него българското правителство трябва да реши, дали да премине към тази програма, за да получава гориво навреме и на разумна цена или приеме щетите за обикновените граждани. Настоява, че в страната се налагат скъпи алтернативи, от които ще спечелят американски компании.

Руският представител настоява, че България е в търсене на алтернативни доставки. Вероятно това ще стане, чрез доставки от САЩ и такива от гръцкия терминал.

Пилипсон смята, че купувачите трябва да се държат делово. За това и трябва да изберат най-достъпният вариант.

Повтори, че Русия си остава честен и надежден доставчик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

154

Путкин

преди 1 година

В руската ***, вече почна недоимък, но след година тея колхозници ще пасат трева от глад и тогава ще изхвърлят *** от Кремъл и ще го удавят с плюнки!

153

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен русия ви стои заводи фабрики язовири трактори и пак не сте доволни предатели

152

Анонимен

преди 1 година

бг ще минат на магарета на коне каруци в место коли бг и тека тека са бай ганоьвци

fallback