Снимка: БГНЕС
fallback

На руснаците, които не могат да почиват в чужбина поради забраните за полети, наложени след нахлуването на Кремъл в Украйна, се предлага възможността вместо това да проследят стъпките на президента Путин в сибирската пустиня.

"Ростуризъм", държавната агенция по туризъм, заяви, че пуска ваканционен пакет, който ще отведе посетителите до "местата, където президентът обича да си почива".

Обиколката "Сибирски празници" е в района на Красноярск, както и в отдалечените провинции Хакасия и Тува. Той продължава осем дни и обхваща около 745 мили, включително праисторически гробници, свещени места и огромна водноелектрическа централа.

Путин няколко пъти е идвал на риболов и туристически почивки в регионите, често придружаван от Сергей Шойгу, неговият министър на отбраната. Миналата година 69-годишният Путин и 67-годишният Шойгу вечеряха наденица, домати, краставици и репички на маса в снежна поляна в брезова гора.

Туристическата агенция предупреди, че летовниците не трябва да очакват да посетят точно тези места като Путин и Шойгу, защото Кремъл не идентифицира местата, където Путин прекарва почивката си. Пътуването ще струва до 90 000 рубли (£1350) на човек.

"Това е напълно специален маршрут, който наистина няма еквиваленти", казва Зарина Догузова, ръководител на "Ростуризъм".

Въпреки че на руснаците не им е забранено да влизат в европейски ваканционни дестинации, забраните за полети означават, че те трябва да летят през трети страни като Сърбия или Турция, което отнема повече време и увеличава разходите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Велик Великан

преди 1 година

Много вълнуващ момент: "По стъпките на Путин" с подзаглавие: "Еднопосочен билет за Сибир".

85

Ох

преди 1 година

Горкият, едвам я държи за снимката !

84

наблюдаващотдалеч

преди 1 година

До Питампутьо ще остави стъпки колкото и ти. И той е болен от рак И двамата сте вредни за човечеството

fallback