Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Руският държавен глава разпореди на правителството да предложи решения за подкрепа на производителите на автомобили, съобщи ТАСС.

Наблюдава се голям спад в продажбата на автомобили в Русия.

Oще по темата
Търсенето значително спада, заради намалените доходи.

През май спадът на продажбите на автомобили е от 83 процента, докато цените са скочили с 50 процента. Руският държавен глава Владимир Путин припомня, че външните партньори на руските производители са имали дългосрочни ангажименти.

Те обаче са спрели доставките или са обявили планове да напуснат страната. Това е повлияло и на производството на автомобили.

Преди два месеца е установено, че продукцията на руски производители в сферата е била пет пъти по-ниска. В момента се търси решение по темата.

Очаква се скоро да бъдат обявени варианти за подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Анонимен

преди 1 година

..... може и като баба Яга, да се метнат на някой-кинжал...

80

Анонимен

преди 1 година

Да карат танкове вместо коли...

79

Largo

преди 1 година

Карам Лада 2107 с 5 скорости , поддържана с ляти джанти 14' с гуми Йокохама , поддържан двигател с масло Кастрол 15w40 и до сега не ме е оставила на пътя.Колкото до така наречените западни Убави коли бъкани с електронни *** ще кажа само едно :Да си ги карат разбирачите от квартала защото отдавна разбрах що за *** са особенно когато пътувах по магистралата София-Бургас и за 20мин.шест електронни *** чакаха с отворени предни капаци и авариини да ги забере пътна помощ .

fallback