Снимка: БГНЕС
fallback

Мащабът на смъртта и разрушенията в опустошения украински пристанищен град Мариупол предполага сериозни нарушения на международното право, заяви ръководителят на ООН по правата на човека и предупреди, че ужасите там ще оставят незаличим отпечатък върху бъдещите поколения.

Oще по темата

"Ужасите, причинени на цивилното население, ще оставят незаличими следи, включително и върху бъдещите поколения", заяви Мишел Бачелет пред Съвета на ООН по правата на човека в Женева, предава БГНЕС.

Тя посочи "родителите, които е трябвало да погребат собствените си деца, хората, които са станали свидетели на самоубийство на свои приятели, разделените семейства, всички онези, които е трябвало да напуснат един много обичан град с неясни перспективи да го видят отново".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Вангелия

преди 1 година

Трябва най-сетне Путин да разбере че докато не влезе в Киеви не излови като "зайци" проамериканската камарила събранаоколо Зеления и не ги изпрати в сибирската колония "Покровская",за да си правят компания с Навални , МИР няма да има !?

89

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен Чичо Сам се е заканил да воюва с Русия до последния украински войник!

88

Анонимен

преди 1 година

Аз се информирам от доста места и много преди тази война не одобрявам дейността на ООН. Те са разположени в САЩ и изпълняват техните политики и указания. Факта че се намират в САЩ е показателен и опре делящ. Нямам им доверие.

fallback