Снимка: Facebook
fallback

Огромен облак от дим се издигна късно снощи след експлозия над югоизточния украински град Авдеевка, където има химически завод, съобщи руската агенция РИА Новости, цитирана от Ройтерс.

Авдеевка понастоящем е под украински контрол и е съвсем близо в северна посока до град Донецк, който е под контрола на проруските сепаратисти.

РИА публикува видео, за което каза, че е заснето от Донецк. На него се вижда огромен облак дим над Авдеевка. Ройтерс не беше в състояние да потвърди веднага автентичността на видеото.

В началото на май най-малко 10 души бяха убити, а 15 – ранени при руски обстрел на коксов завод в Авдеевка, съобщи губернаторът на областта.

Коксовият завод е собственост на украинската стоманодобивна компания „Метинвест БВ“, която каза през март, че снаряди са ударили територията на завода и са повредили някои от съоръженията. След началото на руската агресия заводът спря работа, посочва Ройтерс.

Обстрелът от руските войски на химическия завод „Азот“ в Северодонецк предизвика голям пожар след изтичане на тонове петрол, съобщи вчера областният управител Сергий Гайдай, предаде Ройтерс.

Говорейки по националната телевизия, Гайдай не каза дали е бил потушен възникналият пожар в завода, в който са се подслонили стотици цивилни граждани.

Той каза, че непрекъснати боеве се водят в Северодонецк, малък град в Луганска област, който се е превърнал в център на настъплението на Русия в Източна Украйна. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

152

Слава Украина

преди 1 година

Пълна победа за братска Украйна! Съпротивата ще продължи до елиминирането и на последния руски нацист. Всички нормални българи сме с вас господин Зеленски. От името на тая нормална част от българската нация имате пълна подкрепа за героичната съпротива на братска Украйна, която води неравна битка като Давид срещу Голият. Скоро и украинския Давид ще обезглави кремълския Звяр. Бог е на страната на Украйна срещу руския агресор. Мачкай руските нацисти президент Зеленски ние нормалните сме с теб!

151

Фейк

преди 1 година

Снимките са от преди 10 годинил Нищf не е станало ама друго си е да се цитира дойче зеле или Баш Бабаит сурла (BBC)

150

Николай Карамзин:

преди 1 година

"За руснака да излъже е като да си издуха носа. Лъжата за тях произлиза от робската им същност. Народ, който никога не е знаел и не е говорил истината...Жалки хора"

fallback