Снимка: БГНЕС
fallback

Украйна иска да закупи системата за противовъздушна отбрана Iron Dome от Израел, съобщи вестник "Джерусалем пост", позовавайки се на изявление на украинския посланик в еврейската държава Евгений Корнийчук.

"Бих искал израелското правителство да излезе от зоната си на комфорт и да се върне към реалността. <...> Имаме нужда от помощта на Израел. <...> Имам предвид нуждата ни от военна и техническа подкрепа. Нуждаем се от "Железен купол", <...> който ще спаси нашите жени и деца от руските ракетни удари", цитира вестникът думите на посланика.

Корнийчук обясни, че намеренията на Киев включват именно закупуването на въпросната система. "Ние не се нуждаем от дарение, ние искаме да го купим", подчерта той и добави, че от гледна точка на Киев "от морална гледна точка Израел трябва да стане част от останалия западен свят и да помогне на Украйна с всички възможни средства".

Jerusalem Post смята, че продажбата на "Железен купол" на Украйна или на която и да е друга страна е малко вероятна "поради подписаните със САЩ правила за износ на отбранителни продукти и международните задължения за контрол на пазара на износа на отбранителни продукти на страната, пише БГНЕС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Веселинъ 7112136860

преди 1 година

Ей сега ще повярвам ,че евреи на евреи ще продават куполи!!! Преди два дни Зеленски поиска помощ от сънародниците си -американските евреи,днес купувал бил той куполи. Не да се смее човек с евреите ,а ми да кашля през rъ.зъ.т. си.Ина още един купол- циркаджийски и е в анексирана от турци,евреи и гърци Македония. Знамето на Северна Македония е тъкмо купол на цирк,видян от небето. Еврейски цирк с пълна програма. Колко пъти да обяснявам,че "гастролиращ" , "номад" и "евреин" са синоними?

60

Истина

преди 1 година

Израел не трябва да споделя защитната си система Железен купол и то не само защото са обградени и нападани непрестанно отвсякъде от ислямски престъпни агресорски режими и окупирана 80% от земята им от ислямските терористични групи,по-опасни и от комунистическия режим на Путин,но и т.к.пленени украинци могат да споделят с руснаци или турци,които са врагове на Израел и на християните,както беше грешка да я споделят със САЩ т.к след про-Израелския Тръмп,на власт са антисемити като Обама Байдън,Омар

59

Герги

преди 1 година

Интересното е, защо САЩ не искат да се разпространява "Железен купол"

fallback