Снимка: архив, БГНЕС

Виден руски законодател намекна за отвличане на министър на отбраната на страна членка на НАТО, когато той дойде на посещение в Украйна, и за откарването му в Москва за разпит относно заповедите, които Западът дава на Киев, предаде Ройтерс.

Още по темата
Олег Морозов, който за първи път влезе като депутат в парламента на Русия през 1993 г. и който е член на управляващата партия „Единна Русия“, каза, че доставката на западни оръжия за Украйна представлява пряка заплаха за Русия и може да наложи Москва да преразгледа военните си цели.

„Знаете ли, хрумва ми е един фантастичен заговор. В близко бъдеще, на някакъв етап, министър на отбраната на някоя страна членка на НАТО ще дойде с влак до Киев, за да говори със Зеленски. Но той няма да стигне там. И ще се събуди някъде в Москва“, заяви Морозов в програмата „60 минути“ по руската държавна телевизия „Россия 1“.

„Искате да кажете, че ние ще го отвлечем“, попита тогава с усмивка водещата на програмата Олга Шкабеева.

„Да. И тогава ще разберем кой и какви заповеди дава и за какво ги дава, кой за какво точно е отговорен“, каза Морозов. После той добави: „Има нови правила в света сега. Нека всички тези военни министри, които идват в Киев, да си помислят малко какво би било да се събудят в Москва“.

Редица представители на страни от алианса вече посетиха Киев. Сред тях бяха и министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин и американският държавен секретар Антъни Блинкън.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase