Снимка: БГНЕС
fallback

Русия е откраднала почти половин милион тона зърно от окупираните украински територии. Това заяви първият заместник-министър на аграрната политика и храните на Украйна Тарас Висоцки в ефира на националния телевизионен маратон UArazom.

Oще по темата

"Виждаме, че са откраднати около половин милион тона зърно от всички окупирани региони - Херсонска, Запорожска, Луганск, Донецк, както и Харковска област", ​​– каза той, цитиран от БГНЕС.

Според Висоцки зърното се доставя в Русия или от Харковска, Донецка, Луганска област или през временно окупирания Крим.

Русия се опитва да продаде откраднатото зърно в Египет и Ливан, въпреки че тези страни вече отказаха да купуват стоката. В Сирия обаче бяха забелязани руски кораби с украинско зърно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Сашо

преди 1 година

Не 500 милиона тона, а един трилион тона са откраднали от Украйна руснаците. Щом казват украинците значи е вярно! Откраднали са също и 300 милиона тона банани произведени по полята на Украйна!

104

Случаен минувач

преди 1 година

От 500 милиона тона в заглавието станаха половин милион тона в статията... Хи, хи, хи... За да ги забележат руски кораби в Сирия, значи Турция ги е пуснала през Босфор и Дарданели. Ами може и Турция да е взела нещо за себе си...

103

Анонимен

преди 1 година

Както навремето изнесоха всичко от тук, което не беше заковано през 45-та. Така правят рашките. Ако можеш да го вземеш вземаш. В описа на откраднатото от България има дори тухли за строителни отпадъци! Дори тухлите ни изнесоха тогава. Злато, сребро, розово масло, пари и валута, горива, дървесина, машини, книги, исторически артефакти и накрая даже тухлите!

fallback