Снимка: БГНЕС
fallback

Фрегата "Адмирал Горшков" изстреля хиперзвукова крилата ракета "Циркон" от Баренцово море по морска цел в Бяло море, съобщи руското министерство на отбраната.

„Днес водещата фрегата на проект 22350 „Адмирал на флота на Съветския съюз Горшков” изстреля хиперзвукова крилата ракета „Циркон” по позиция на морска цел в Бяло море от Баренцово море”, уточняват от министерството.

Стрелбата е извършена в рамките на изпитанията на нови видове оръжия. Според обективни контролни данни хиперзвуковата крилата ракета „Циркон“ е поразила успешно морска цел, намираща се на разстояние около 1000 км“, добавиха оттам, като отбелязаха, че полетът отговаря на посочените параметри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Любен Пандев

преди 1 година

И какво като са я пробвали? Нищо. Те друго не могат освен да се репчат. На гол тумбак-чифте пищови.

73

Случаен кибик

преди 1 година

А аз не разбирам от ракети , ама ако лети по-бързо от другите.... ъъ не мо я фанат сигурно иии кат изшиба Влади ... Лвов бяха точни А?!!!

72

кахъри на руснаците

преди 1 година

Всъщност поражението зависи от това дали ракетата е улучила целта. Скоростта на прелитане не е от съществено значение. А дали Русия разполага с достатъчно електроника за целта трябва да попитаме Китайците. Те имат да си връщат някои територии в Източен Сибир вследствие на някои несправедливи договори подписани под натиск когато Китай е бил натясно.

fallback