Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Китай затваря въздушното си пространство за самолети Boeing и Airbus на руски авиокомпании, чиито статут е неясен, съобщи РБК.

Забраната се прилага за самолети, чиито правен статут не е ясен. Решението се взима в съобразяване с ограниченията, които западните държави обявиха за руската държава.

Oще по темата

Руските превозвачи трябва да докажат, че самолетите вече не са регистрирани в чужбина. ЕС и САЩ обявиха забраха за доставките на самолети и резервни части за руските компании.

Много от руските самолети са собственост на западни лизингови компании. Повечето от тях спряха да работят с руски изпълнители.

Русия отказа да върне самолетите и ги пререгистрира. Смята се, че китайското правителство е поискало от всички компании да актуализират информацията за самолетите през май, за да се гарантира, че те нямат регистрация в чужбина.

Китай изтегля разрешителните за кацане на самолети, които нямат въпросните документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

134

Путин Капут

преди 1 година

През 1979 русия показва мускули в Далечния Изток. Един руски пилот се отклонява и каца в Хокайдо. При прегледа се оказва че кокпита на руския самолет е Боинг. Лъсва зловеща истина. Русия няма възможности за производство на собствен самолет. Всъщност Русия набавя оборудването чрез покупки на "необвързаните" страни. Това дава идея на администрацията на Рейгън за Междузвездни Войни. Връзка на правителството на САЩ с извънземните и забрана на продажба на технологии на Източния Блок.

133

Димби Провадия

преди 1 година

в нищо неподозиращите пътнически самолети - има устройства , които сипят зараза в Китай . За това ги спират и нищо не казват , кажат ли , показат ли го пред света - ще стане наистина страшно ! Путин и Сидзинпин ядат , пият заедно , рождените си дни и други празници празнуват заедно , посрещане гледайте на Путин в Китай и обратното , само по усмивката на китаеца ще разберете , че двамата се подкрепят максимално с всички сили !!!

132

Асоциален Примитив

преди 1 година

Горките русофили, вероятно сте объркани, а?

fallback