Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Няколко чуждестранни плавателни съда, сред които и българският кораб “Царевна”, още не са напуснали Мариупол, въпреки че руските въоръжени сили са разминирали акваторията на пристанището, съобщиха от министерството на отбраната в Москва.

Oще по темата
Началникът на Националния център за управление на отбраната на Русия ген. Михаил Мизинцев уточни, че става дума за шест търговски кораба - освен "Царевна" от България, това са плавателни съдове от Доминиканската република, от Либерия, от Панама, "Азов конкорд" от Турция и "Лейди Аугуста" от Ямайка, предаде БНР.

Мизинцев призова дипломатическите представителства на изброените държави и Международната морска организация да се свържат със собствениците и да ги накарат да изведат плавателните съдове от пристанището в Мариупол.

Той увери, че руските военноморски сили са разминирали акваторията на пристанището и припомни, че от вчера в Азовско море е отворен хуманитарен коридор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 година

Питам се каква е далаверата да плащаш пристанищни такси и кораба да е празен! Както казва мъдрия български народ тука има нещо, ама какво?

21

Не е български

преди 1 година

Царевна, доколкото си спомням от предните публикации, не е български кораб. Само част от екипажа му бяха български моряци. Собственикът е кой знае откъде. Ако му трябва корабът, да ли наема екипаж. Показаха капитана, той е там, и каза, че корабът е в ред.

20

Анонимен

преди 1 година

Пак Русия да оправи нещата !

fallback