Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Руският държавен глава Владимир Путин проведе разговор с австрийския канцлер Карл Нехамер, съобщи ТАСС.

Двамата са обсъдили безопасността на корабоплаването във водите на Азовско и Черно море. Посочва се, че е важно пристанищата скоро да бъдат разчистени за преминаването на заседнали кораби.

Oще по темата

Путин е отхвърлил обвиненията, че неговата страна носи отговорност за евентуални проблеми с доставките на продоволствия. Той е заявил, че това е факт поради други причини.

Руският държавен глава настоява, че това се дължи на ограниченията, въведени от ЕС. Двамата са разменили мнения за това как да се гарантира доставката на продоволствия.

Русия ще продължи да спазва своя ангажимент за енергийни доставки към Австрия. Очаква се украинската страна да се погрижи за разчистването на пристанищата, като според руския държавен глава украинските представители саботират евентуални мирни преговори.

Австрия е една от европейските държави, които успяват да поддържат партньорство с Русия в различни области.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

128

Анонимен

преди 1 година

КАКВО РАЗБИРАМ ОТ ИЗЧЕТЕНОТО- НЕ РУСНАЦИТЕ СА НАПАДНАЛИ УКРАЙНА, НЕ РУСНАЦИТЕ ИЗБИВАТ И РУШАТ СЪДБАТА НА МИЛИОНИ...НО КОЙ ТОГАВА

127

Бонго Бонго

преди 1 година

Примерно: Идва руснака у вас и ви взема спалнята, кухнята и wc и спи с жена ви и прави квото си иска с децата ви и вие му казвате, вземи и сестра ми.Свършва, квото прави и после казва, Ами той не иска да преговаряме.Така ли правите българи???Нищо българско не се дава на руснака.Така мисли и украинеца. Нищо украинско не се дава на руснака.Време е Путин да бъде спрян, защото вреди на руският народ, избива ги не по малко..язрод

126

дъждовна вода

преди 1 година

Очаквало се украинската страна да се погрижи за разчистването на минираните от нея пристанищата. От кого се очаква? От Австрия ли? От Еесовската Зона ли? От въоръжаващия бендеро-нацистите колективен запад ли? Всички ние много добре знаем, че това няма да го бъде. Украинските черноморски пристанища ще бъдат разчистени от мините и от бендеровщината, едва когато бъдат превзети от ВС на РФ.

fallback