Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руски системи за противовъздушна отбрана са свалили край Одеса военнотранспортен самолет с чуждестранни оръжия и един украински хеликоптер, заяви днес говорител на военното министерство в Москва, цитиран от ТАСС.

Oще по темата
По думите на говорителя генерал Игор Конашенков в Херсонската и Луганската област са били унищожени 13 украински дрона, както и два безпилотни разузнавателни апарата "Ту-143 Рейс", съветско производство.

Генералът каза още, че чрез руско оръжие с прецизно насочване е разрушен украински център за радиоелектронно разузнаване в Николаевската област и са били убити 11 украински войници и 15 чуждестранни специалисти. На територията на така наречената Донецка народна република е бил поразен зенитноракетен комплекс "Оса-АКМ", а в Харковската област - радиолокатор.

Конашенко обобщи, че за последното денонощие руски ракети и артилерия са поразили над 500 обекта на украинските въоръжени сили, включително 62 командни пункта, 407 места, на които е била съсредоточена военна техника и сили, 47 артилерийски и минометни подразделения и три склада с муниции.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

134

Анонимен

преди 1 година

А аз мислех, че славната украинска армия е превзела Москва и е на път към Сибир! Излиза, че щеше да е по евтино на украинците да си купят от Русия даже някаква земя от колкото да воюват при наличието на такива финансови подкрепи от запада!

133

Анонимен

преди 1 година

ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ.

132

Европеец

преди 1 година

Ауу. Колко,, успехи,, само за ден. Ми то така до утре укр армия ще е на колене или и по зле.Може дори Украйна да я няма.А, и да попитам за сваления самолет разбрахме ама не разбрахме от написаното колко самолета до сега са минали до Одеса че още преди месец десанта нещо окуця там. Защо ли. Вероятно защото само самолети с оръжие свалят в околността. А и нещо клипче няма ли на тази,, върховна,, победа бре.

fallback