Снимка: БГНЕС

Генералите на руската армия, които попълват бройката на загубените на фронта военни с ново пушечно месо, лъжат в очите момчетата, които отиват да се бият на страната на Русия. Вместо това ръководството на руската армия поръчва нови вагони, с които да извозва труповете на загиналите.

Това каза в традиционното си среднощно обръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Още по темата

"Знаем, че руското командване се готви за нови големи загуби. В тези части, чийто личен състав беше почти напълно унищожен или значително отслабен през март-април, се набират нови хора. С малко мотивация. С малко боен опит. Те просто искат да попълнят бройката си. За да могат да хвърлят тези хора в настъпление. Руското командване е наясно, че още хиляди руски войници ще бъдат убити и хиляди ранени през следващите седмици.

Защо е нужно това на самите руски войници? Защо е нужно това на тяхното семейство? Руските командири лъжат войниците си, когато казват, че ще бъдат изправени пред сериозни наказания за отказ да се бият. И в същото време те не разказват, например, как поръчват вагони за трупове и нови хладилни камери за съхранение на трупове. Те не казват какви нови "планирани" загуби очакват генералите.

Всеки руски войник все още може да спаси живота си. За вас е по-добре да оцелеете в Русия, отколкото да загинете в нашата земя", каза Зеленски, цитиран от БГНЕС.

Украйна толкова е отслабила Русия, че не й е останала военна техника за парада на 9 май, допълни президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase