Снимка: Pixabay
fallback

"Не виждам по-лоша ситуация от тази, която България от тази нощ консумира", коментира пред БНР политологът доц. Светослав Малинов, бивш евродепутат. Той нарече спирането на газовите доставки "директна провокация на Русия към ЕС, която започва с Полша и България".

Oще по темата

Малинов коментира, че Полша от ден първи на войната в Украйна има най-радикална позиция в Европа, а България "в някакъв смисъл трябваше да бъде пожалена от тези действия" заради по-меката си позиция, но това не се е случило.

"Това, което в момента прави Путин, е поредно доказателство, че България е враг на Русия от началото на членството си в ЕС и никакви лъжи не бива да подвеждат в България, че ние можем да променим това отношение към нас. Отношението на Русия към нас ще се промени, ако излезем от НАТО и ЕС, ако върнем нещата 1997-а година", отбеляза в анализа си Светослав Малинов.

Според него БСП има последен шанс "да осъзнае колко позорна и глупава е позицията им" за Украйна.
Политологът смята, че партията се състезава с формациите на Стефан Янев и Костадин Костадинов "на изключително кален терен", но тези действия няма да бъдат оценени от Кремъл, а оттук нататък позицията на БСП "драстично ще девалвира".

"Сега ще видим колко е готов интеконекторът, дали са направени всички стъпки за алтернативни доставки, за които се говори от много време", посочи Малинов в предаването "Преди всички".

Според него имаме "добри съседи, които са готови, склонни да помагат".

Светослав Малинов смята, че Кирил Петков съзнателно се е отказал от политическо лидерство и сега е моментът да покаже, че е премиер, а не говорител на българското правителство.

По думите му премиерът трябва да спре "да се съобразява с аргументите на БСП" и "тази страница да се затвори днес".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 2 години

Ако се замесим пряко във войната в Украйна, Путин ще нападне такива като нас, Румъния, Полша. Само глуппацци ще ни сложат на мушката на Путин да ни заплашва и изнудва. Великите сили няма да ни помогнат за нашата глупост на няколко политически десни фашисти в българския парламент. Великите сили нападат слаби държави и избягват да се бият помежду си. Десните фашисти в парламента нека да да си деснеят и фашистват само за тяхна сметка. Има банкова сметка да помагат на Украйна с оръжие.

56

ники

преди 2 години

Това са поредните безаналогови приказки. Газът не е спрян, само плашат гаргите.

55

Анонимен

преди 2 години

Мисля че не кире е виновен всичко започна много преди време и преди него

fallback