Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руското министерство на отбраната съобщи днес, че негови ракети "Калибър" са поразили оръжеен склад в украинската Запорожка област, в който е имало оръжия от САЩ и от европейски страни.

Oще по темата
"Ракетите с висока точност с голям обсег и морско базиране "Калибър" са унищожили на територията на запорожкия алуминиев комбинат хангар с голяма партида чуждестранно оръжие и боеприпаси, доставени от САЩ и от европейски страни за украинските войски", каза говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

Той добави, че руските военновъздушни сили са унищожили 59 украински военни цели през нощта.

Същевременно сътрудникът на кмета на Мариупол Петро Андрюшченко заяви, че руските сили атакуват днес стоманодобивния комплекс "Азовстал" в града и че няма постигнато споразумение за коридор за евакуация на цивилни днес, предаде Ройтерс.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Антикомунист

преди 2 години

Вместо да подобрят живота на народа в русия, те нападат суверенна държава...

67

Анонимен

преди 2 години

И с какво се подобрява живота на руснаците от войната? Някой руснак да има по-добър живот от това че Путин започна война? Защо не си гледат живота, защо не кажат на Путин да гледа живота?

66

До 56 Петканов

преди 2 години

В България се казва Да живее България, не Слава на Украйна. Изобщо - всички ли изтрещяхте? Къде ви е достойнството и националната гордост. Отивайте в Украйна да я защитавате. Писна ни от Украйна, от Зеленски, от Порошенко , от Кулеба - всички нахални и нагли. Колкото и да им помагат отговорът е винаги: благодаря, но не е достатъчно. Ами супер,оправяйте се,нещстници.

fallback