Снимка: БГНЕС
fallback

Русия наложи санкции на 29 американци, сред които вицепрезидента Камала Харис и Марк Зукърбърг, както и на 61 канадци, предаде Ройтерс, като се позова на руското министерство на външните работи.

На тези хора е наложена забрана да влизат в Руската федерация за неопределен период от време.

Мярката е предприета в отговор на санкциите, наложени на Русия заради инвазията ѝ в Украйна.

Санкционният списък включва политици, бизнесмени и журналисти. Сред тях освен Камала Харис и Марк Зукърбърг - шефа на "Мета", компанията майка на социалната мрежа "Фейсбук", също са заместник-министърката на отбраната на САЩ Катлийн Хикс и говорителят на Пентагона Джон Кърби.

"В отговор на все по-разширяващите се антируски санкции, в рамките на които администрацията на президента на САЩ Джо Байдън поставя все по-голям брой руски граждани - както официални лица и членове на техните семейства, така и представители на бизнеса, академичните и културните среди - в стоп-листата са включени 29 американци от средите на висши ръководители, бизнесмени, експерти и журналисти, които формират русофобския дневен ред, както и съпругите на няколко висши служители", се казва в изявление на дипломатическото ведомство.

"Скоро ще последва ново съобщение за още едно допълнение към руския стоп-лист като контрамярка на враждебните действия на американските власти", се подчертава в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 2 години

Е,те пък си бяха резервирали екскурзия в Сибир!И свга се тюхкат,че не могат да отидат там.

37

Анонимен

преди 2 години

Сега къде ще си харчат рублите.

36

Анонимен

преди 2 години

Боже, колко мъка, божеее..

fallback