Снимка: БГНЕС
fallback

Австрийският канцлер Карл Нехамер съобщи, че срещата му с руския президент Владимир Путин е била "пряка, открита и твърда".

Срещата между двамата е продължила около 90 минути. Според Нехамер "това не е било приятелско посещение“. Целта е била да потърси край на конфликта или поне да се намери хуманитарен напредък за цивилното население в Украйна.

Той добави, че най-важното му послание към Путин е било, че войната трябва да приключи, защото от нея има само губещи.

Канцлерът изрази мнение, че замесените в "тежки военни престъпления в [украинския град] Буча и другаде" трябва да бъдат подведени под отговорност.

„Също така дадох много ясно да се разбере на президента Путин, че санкциите срещу Русия ще продължат и ще бъдат затегнати, докато хората умират в Украйна“, добави Нехамер.

Макар че в исторически план Австрия поддържа по-тесни връзки с Русия, отколкото по-голямата част от ЕС, тя изрази своята солидарност с Украйна след руската инвазия и осъди предполагаемите военни престъпления на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Слава на Русия

преди 2 години

Путин е най великия президент и световен лидер на Света другите да му ядът мъдете който му завижда велика е била Русия и винаги ще бъде Велика Америка да духа супата ха да видим от сега на татък Какво още стане с скапания долар рублата ще е Велика пара в Света защото всичко е в ръцете на Русия шах мат

88

Анонимен

преди 2 години

До Алекс 95 Аха, много ефективни санкции. От 2014г. санкции след санкции, и като ги гледам колко са се трогнали руснаците.... Театър. Европа са съгласували отдавна това с руснаците. Това си мисля аз. Иначе освен плащане на газта в рубли щяха да ги накарат и да плащат в банките които са санкционирани.

87

Анонимен

преди 2 години

Безсмислено посещение на канцлера който взе властта без избори. Вчера голям го извади но днеска нищо ново под слънцето.

fallback