Снимка: БГНЕС
fallback

Украинските националисти са завзели два чуждестранни кораба в Мариупол и държат екипажите им като заложници, съобщиха от Народната милиция на ДНР, цитирани от РИА Новости и ТАСС.

Според съобщениетоединият от превзетите кораби е и българския "Царевна".

Oще по темата


Ситуационният център към българското Министерство на външните работи обаче отрече появилата се информация. Оттам обясниха за Нова тв, че са във връзка с моряците ни и към този час всички са добре.

"В морското пристанище Мариупол украинските националистически части превзеха два чуждестранни кораба - "Царевна" и "Лейди Аугуста". Държейки екипажите на тези кораби за заложници, националистите от „Азов” стрелят от палубите", се казва в изявлението в руските медии.

"Съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно състояние все още не са известни. Народната милиция на ДНР заедно с руските въоръжени сили правят всичко възможно, за да спасят живота на моряците, задържани от украинските националисти", цитира позицията ТАСС.

Новината все още не може да бъде потвърдена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

545

Анонимен

преди 2 години

а украйна е приключила като украйна. следва таврийска губерния в която ще влиза и одеса че и приднестровието. от украйна ще остане лвов. киев ще е буферна зона без икономика и ще се свие до един клек *** като софия.

544

Анонимен

преди 2 години

Костадинов им е казал на простю кирю и асан палавото отверсие още преди 40 дена. държаха ги българите там по заповед на мюставята за да избегат западняците от подземията на азовстал. има и био лаборатории, и крематориуми, и американски и френски генералчета, и много много ***. ако бях путин казвам на украинските главорези, живот в гулаг в сибир срещу живи западняци. и без това азовците са ходещи трупове ако ги избегат от там. или руснаците или западняците че ги очистят.

543

Анонимен

преди 2 години

Няма кой да им вярва на руските лъжи повече. Защо се хабят с тия фейкове не ми е ясно.

fallback