Снимка: БГНЕС
fallback

Украйна призовава цивилните в източния район на Луганск да избягат незабавно. Русия "натрупва сили за настъпление" там, предупреди губернаторът на района Сергий Гайдай.

Украинските власти заявиха, че са договорени десет хуманитарни коридора за евакуация на хора от региони, обсадени от руски сили.
Oще по темата


Полицейски час е в сила до утре в град Одеса заради "заплаха от ракетен удар" от Русия и след обстрела на гарата в Краматорск.

Британското министерство на отбраната предостави актуализация на разузнавателните данни за ситуацията в Украйна, включително доказателства, че Русия е насочвала атаки към цивилни.

Оттеглянето на Русия от север разкрива масови гробове и използване на живи щитове, се казва в документа. Открити са също така доказателства, че Русия е използвала самоделни експлозивни устройства, за да "причини жертви, да понижи морала и да ограничи свободата на движение в Украйна", съобщи БНР.

Според информацията руските сили продължават да атакуват инфраструктурни цели с "висок риск" от нараняване на цивилни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

Анонимен

преди 2 години

Русия да приключи час по скоро и тази операция .

119

Анонимен

преди 2 години

От EU пресата или запада, нищо хубаво не се казват ! Сеесе се само омраза , смърт , оръжия и сериозни последници за всички хорат. Няма обективност .... жалко е за всички , жалко е че хората не могат да разберат каква е истината . Цената е огромна за Украйна и няма нищо друго значение !

118

Анонимен

преди 2 години

Тя; до 9 май според мен ще преклячи всичко американците ги наливат с оръжие а тези са маша в рацете им

fallback