Снимка: Bulgaria ON AIR

По улиците на Киев се разходиха британският премиер Борис Джонсън и украинският президент Володимир Зеленски.

Джонсън е на изненадваща визита в Украйна.

На видео, публикувано от президентството, се вижда как двамата лидери вървят по киевските улици без средства за индивидуална защита. Те са заобиколени от тежковъоръжени войници и поздравяват малкото минувачи в украинската столица, предава Bulgaria ON AIR.

В края на обиколката си Джонсън и Зеленски стигат до Майдана - "Площадът на независимостта", където през 2013 г. се провеждаха големи проевропейски демонстрации.

Визитата на британския премиер не бе оповестена предварително и е първото посещение на лидер от Г-7 от началото на инвазията. Той обеща помощ от Обединеното кралство за Украйна.

Да не взимаме прибързани решения. Трябва да изчакаме развитието на войната и да следим поведението на Митрофанова.

Посланик Митрофанова има право да критикува поведението на държавниците ни.

Украинският вицепремиер Ирина Верешчук съобщи, че Киев е договорил девет хуманитарни коридора, за да помогне на хората да избягат от тежките боеве в източната част на страната, съобщава БГНЕС.

"Всички маршрути за хуманитарните коридори в Луганска област ще действат, докато има прекратяване на огъня от страна на окупационните руски войски", казва Верешчук в канала си в Telegram. Преди това областният управител Серхий Гайдай написа в Telegram, че днес ще има девет влака, с които жителите ще могат да се приберат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase