Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Социалната платформа Туитър е ограничила достъпа до съдържанието в профила на руския държавен глава Владимир Путин, съобщи Гардиън.

Платформата е премахнала от своите алгоритми препоръките за профилите, които могат да са видими в потребителския поток. Спрени са и нотификациите и линковете към други държавни постове.

Ограничен е достъпа до триста акаунта, принадлежащи на руски представители. Смята се, че те са отговорни за популяризиране на дезинформация. Подобно решение вече беше взето за профилите на руски държавни медии. Русия отговори като ограничи достъпа до Туитър за своите граждани.

Oще по темата

Руски представители настояват водещите социални платформи да възстановят достъпа до каналите на държавните медии. Настояват, че така се ограничава възможността за обективна информация към техните граждани. Руското правителство ограничи достъпа до водещите платформи и съветва гражданите да използват руски варианти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Тоталитарният Запад

преди 2 години

Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила. - Джордж Оруел, "1984"

23

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен АлкохоликДобре, овчо кожухче.

22

без пропаганда ли

преди 2 години

До хъхъНяма абсолютна истина, драги. За едни парфюма Ив Сен Лоран ухае, за други вони. Затова цивилизования индивид изслушва и преценява, проявява разбиране и разглежда събитията. Само примата от пещерата е винаги категоричен.

fallback