Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на външните работи на Люксембург реши да експулсира руски дипломат. Това беше обявено в изявление на външното министерство на Люксембург.

"Днес Люксембург реши да обяви за персона нон грата дипломат от руското посолство в Люксембург, чиито действия са в разрез с интересите на Люксембург в областта на сигурността", се казва в изявлението.

Отбелязва се, че дипломатът трябва да напусне страната в рамките на две седмици, предава БГНЕС.

От началото на руската специална операция в Украйна на 24 февруари западните държави обявиха за персона нон грата общо над 300 руски дипломати. Най-много служители на руските дипломатически мисии са изгонени от Полша (45), Германия (40), Словакия (35), Франция (35) и Италия (30). Съединените щати изгониха съветника на руското посолство и обявиха 12 членове на персонала на руската мисия към ООН за персона нон грата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 2 години

"Видяла жабата , че коват вола и вдигнала крака " - джуджето Люксембург и то "барабар Петко - с мъжете " ха-ха !

13

и те така

преди 2 години

от всякъде го гонят но тук фигуранта и импексова не дават . те си искат вечна дружба .

12

Антифашист

преди 2 години

До Антикомунист 9---------Продухан мозък, на изток от Москва и Санкт Петербург има страхотни градове - чисти, спретнати, широки булеварди, университети, филхармонии, театри, модерна промишленост! Екатеринбург, Челябинск, Казан, Самара, Волгоград, Ижевск, Уфа, Томск, Новосибирск, Барнаул, Улан Уде, Хабаровск, Владивосток...Пред всички тези градове нашата София е мърлява, неподредена, грозна! С тая кметица!

fallback